Czcionka:
Kontrast:

Wydarzenia

czytaj

Sport

czytaj

Konsultacje

czytaj

Odsłony: 578
Pin It

Szybkie w przygotowaniu potrawy potrafią zaskoczyć smakiem i wyglądem. Uczniowie klasy trzeciej a postanowili przygotować  przekąskę z przyrodniczym akcentem na świąteczne dni. Dzielni kucharze ubrani w fartuchy i zaopatrzeni w potrzebne produkty zabrali się do pracy.

W miskach wylądowały składniki, które zostały starannie wymieszane. Zanim masa przybrała kształt szyszek oczywiście trzeba ją posmakować. Po założeniu rękawiczek zaczęliśmy formować kształty szyszek, były bioróżnorodne. Niektóre z nich zostały bez ozdobienia, na niektórych pojawiły się nasionka z płatków obsypane cukrem pudrem. Pozostało wstawić nasze słodkie szyszki do lodówki, tu z pomocą przyszła pani woźna. Wysprzątaliśmy klasę, aby na świątecznym stole mogły zagościć nasze przysmaki. Tak też się stało, oprócz tego, że pysznie smakowały to jeszcze pięknie prezentowały się dopełniając świąteczny nastrój. Polecamy wszystkim kulinarne eksperymenty oraz życzymy zdrowych, smacznych i bioróżnorodnych potraw każdego dnia, nie tylko od święta.

sko4

wymiana3

niepodlegla4

wolontariat2

Bez tytulu2

bibl

laboratoria1