Czcionka:
Kontrast:

Wydarzenia

czytaj

Sport

czytaj

Konsultacje

czytaj

Odsłony: 767
Pin It

Na pierwszym spotkaniu omówiliśmy regulamin zajęć kulinarnych. Rozmawialiśmy również o wartościach odżywczych owoców. Postanowiliśmy na kolejnych zajęciach wykonać „OWOCOWE JEŻYKI” według poniższego przepisu.

Składniki:

  • 1 duża gruszka
  • 1 kiść winogron
  • 1 opakowanie wykałaczek

Gruszki myjemy i za pomocą nożyka do jarzyn obieramy do połowy (tylko tę część gdzie jest ogonek). Winogrono myjemy, osuszamy i nabijamy na wykałaczki. Tak wykonane koreczki wbijamy w gruszkę w miejscu, gdzie pozostała skórka.
Z małych winogron (ciemnych) robimy oczy a w miejscu ogonka wykonujemy nosek. Wspólne przygotowywanie posiłków to wspaniała zabawa.

SMACZNEGO

sko4

wymiana3

niepodlegla4

wolontariat2

Bez tytulu2

bibl

laboratoria1