Aktualności
Domowe frytki

Tym razem na zajęciach kulinarnych uczniowie kl.IVa i Vb przygotowali frytki oraz talarki ziemniaczane. Wszyscy z zapałem zabrali się do pracy. Z dużym zaangażowaniem obierali i kroili ziemniaki. Nie brakowało chętnych do ich smażenia. Najlepszym momentem kulinarnych zmagań była degustacja.
Basia Bedra Bańkowska Klas I a i III d w Bornicach

Biorąc udział w zbiórce kasztanów, zorganizowanej przez koło łowieckie "Dzik" z Susza, uczniowie klasy I a i III d zebrały ogromną ich ilość. Klasy te zajęły I miejsce w swoim pionie.
Czytaj więcej: Basia Bedra Bańkowska Klas I a i III d w Bornicach
"Thanksgiving Day"

Z okazji Święta Dziękczynienia - "Thanksgiving Day" - obchodzonego w Stanach Zjednoczonych w ostatni czwartek listopada- uczniowie z klasy 5 A dowiedzieli się, jaka jest tradycja obchodzenia tego święta oraz przygotowali projekt ,,Weź słowo wdzięczności i podaj dalej”.
Dzień Pluszowego Misia 2023

Pod koniec listopada obchodzimy nietypowe święto - Dzień Pluszowego Misia. Zostało ono ustanowione w 2002 roku, kiedy to pluszowy miś obchodził swoje setne urodziny. Zabawka ta od prawie 120 lat towarzyszy dzieciom pod każdą szerokością geograficzną, ciesząc zarówno tych najmłodszych, jak i tych nieco starszych.
Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym, to pomysł na szybkie i pyszne śniadanie lub podwieczorek. Smażone w głębokim tłuszczu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Można je podawać na ciepło lub zimno z cukrem pudrem, jogurtem owocowym lub dżemem.
Strona 84 z 640