klasy 5a, 6a, 6b, 7a, 7c odwiedziły Rodzinne Centrum Integracyjne w Lubawie – Hullo
29 listopada klasy 5a, 6a, 6b, 7a, 7c odwiedziły Rodzinne Centrum Integracyjne w Lubawie – Hullo. Dzieci korzystały z wielu aktywności. Ciekawą atrakcją były zajęcia w sali chemicznej, w której uczestnicy wycieczki wykonały proste, ale efektowne doświadczenia.
Czytaj więcej: klasy 5a, 6a, 6b, 7a, 7c odwiedziły Rodzinne Centrum Integracyjne w Lubawie – Hullo
Domowe frytki
Tym razem na zajęciach kulinarnych uczniowie kl.IVa i Vb przygotowali frytki oraz talarki ziemniaczane. Wszyscy z zapałem zabrali się do pracy. Z dużym zaangażowaniem obierali i kroili ziemniaki. Nie brakowało chętnych do ich smażenia. Najlepszym momentem kulinarnych zmagań była degustacja.
Basia Bedra Bańkowska Klas I a i III d w Bornicach
Biorąc udział w zbiórce kasztanów, zorganizowanej przez koło łowieckie "Dzik" z Susza, uczniowie klasy I a i III d zebrały ogromną ich ilość. Klasy te zajęły I miejsce w swoim pionie.
Czytaj więcej: Basia Bedra Bańkowska Klas I a i III d w Bornicach
"Thanksgiving Day"
Z okazji Święta Dziękczynienia - "Thanksgiving Day" - obchodzonego w Stanach Zjednoczonych w ostatni czwartek listopada- uczniowie z klasy 5 A dowiedzieli się, jaka jest tradycja obchodzenia tego święta oraz przygotowali projekt ,,Weź słowo wdzięczności i podaj dalej”.
Dzień Pluszowego Misia 2023
Pod koniec listopada obchodzimy nietypowe święto - Dzień Pluszowego Misia. Zostało ono ustanowione w 2002 roku, kiedy to pluszowy miś obchodził swoje setne urodziny. Zabawka ta od prawie 120 lat towarzyszy dzieciom pod każdą szerokością geograficzną, ciesząc zarówno tych najmłodszych, jak i tych nieco starszych.
Jabłka w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście naleśnikowym, to pomysł na szybkie i pyszne śniadanie lub podwieczorek. Smażone w głębokim tłuszczu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Można je podawać na ciepło lub zimno z cukrem pudrem, jogurtem owocowym lub dżemem.
Strona 68 z 532